Vina

Cviček

Cviček lahko imenujemo tudi vinski posebnež v svetovnem merilu, saj je poleg italijanskega chiantija edino vino s tako nizko alkoholno stopnjo (od 8,5 % do 10,0 % vol). Cviček je suho vino, ki ga pridelujemo iz več različnih belih in rdečih sort grozdja. Zaradi svojevrstne sestave navdušuje s specifičnim, rahlo kiselkastim vendar izjemno lahkim okusom, ki se v ustih prelije v čudovito harmonijo arom. Odlično se prileže k vsem vrstam jedi, še posebej k mesnim dobrotam.

Cviček
Alkoholna stopnja: 10,0 % vol
Sladkorna stopnja: suho


Modra frankinja

Modra frankinja je osrednja sorta posavskega vinorodnega okoliša, iz katere pridobivamo odlična rdeča vina s prepoznavno aromo z rahlo sadnim okusom, značilnim vonjem in barvo. Modra frankinja vsebuje okoli 13,0 % alkohola in je bogata z antioksidanti, zato je ob uživanju v zmernih količinah znana tudi po pozitivnih učinkih na zdravje. Odlično se prileže k mesnim jedem, suhomesnatim izdelkom in tradicionalnemu slovenskemu jedilniku.

Modra frankinja
Alkoholna stopnja: 12,0% vol.
Sladkorna stopnja: suho

Nagrade:
Decanter 2019 - bronasto priznanje
Vino Slovenija - Gornja Radgona 2019 - srebrno priznanje
8. Festival modre frankinje (2018) - 1. mesto med starejšimi letniki


Rose

Rose pridelan v kleti Karlovček je suho vino, narejeno iz grozdja sorte modra frankinja. Pohvali se lahko s svežim cvetličnim okusom in vonjem. Z nižjo alkoholno stopnjo spada med lahkotnejša vina.

Rose
Alkoholna stopnja: 11,0% vol.
Sladkorna stopnja: suho

Nagrade:
Vino Slovenija - Gornja Radgona 2019 - srebrno priznanje
10. Festival modre frankinje (2020) - 1. mesto med roseji


Jernejeva Bela in Rose penina

Leta 2016 smo na kmetiji Karlovček za vas prvič pripravili Jernejevo belo in rose penino po klasičnem postopku. Od takrat vsako leto pripravimo eno polsuho in eno suho penino. Bela penina je sestavljena iz kraljevine, chardoneja in zelenega silvanca. Rose penino pa pridelamo iz žametne črnine, ki ji daje blago roza barvo. Obe penini sta zelo sveži in prijetnega okusa.

Jernejeva penina - bela
Alkoholna stopnja: 11,5% vol.
Sladkorna stopnja: suha

Jernejeva penina - bela
Alkoholna stopnja: 11,5% vol.
Sladkorna stopnja: polsuho


Bisera

Leta 2019 smo v naš asortiment vin dodali še gazirano vino, ki smo ga poimenovali Bisera. Pripravili smo belo, ki je sestavljena iz kraljevine, chardoneja in zelenega silvanca, ter rdečo Bisero, ki ima podobno sestavo kot naš dolenjski posebnež cviček, torej je sestavljena iz kraljevine, žametne črnine in modre frankinje. Zaradi dodanih mehurčkov sta obe vini zelo sveži in se še posebej priležeta ob vročih poletnih dneh.

Bisera - rdeča
Alkoholna stopnja: 9,5% vol.
Sladkorna stopnja: polsuho

Bisera - bela
Alkoholna stopnja: 10,0% vol.
Sladkorna stopnja: polsuho

031 622 878