Sadje

V naših nasadih imamo zasajena jabolka, breskve, namizno grozdje ter maline in češnje.

V sadovnjakih raste okrog 20 sort jabolk, med temi so jonagold, idared, topaz, opal, zlati delišes, elstar, gala, evelina, fuji kiku, mairac, premiera, red jonaprince, delbar, gloster...

Z raznolikostjo zagotavljamo zadostitev različnih okusov naših strank in daljšo sezono okusnih jabolk, saj so prva jabolka zrela že v začetku avgusta, poznejše sorte pa dozorijo šele v oktobru.

V nasadu breskev je zasajenih več različnih sort. Prve sladke breskve dozorijo že v začetku julija, naša najpoznejša sorta pa dozori v začetku avgusta. Primerne so za vlaganje in kuhanje odlične domače marmelade.

Namizno grozdje je posebna vrsta grozdja, ki zori od sredine avgusta naprej. V času sezone grozdja na kmetiji Karlovček poskrbimo za kakovostno namizno grozdje, ki nas prepriča s svojim sladkim, bogatim okusom, večjimi čvrstimi jagodami ter sočnim in hrustljavim mesom.

Na kmetiji Karlovček imamo tudi manjši nasad malin. Tej omamni sladki sadeži so poleg okusne sadne malice primerni za pripravo številnih sladic, marmelad in kompotov. Poleg tega, da so izjemno okusne, vsebujejo veliko vitaminov.


031 622 878