Ostali izdelki

Ostali izdelki

Jabolčni sok

Na kmetiji Karlovček pridelujemo 100 % naraven bister in moten jabolčni sok iz različnih sort svežih jabolk iz integrirane pridelave, ki zagotavljajo popolnoma naravno sestavo soka . Vedno se potrudimo, da so si serije sokov med sabo čim bolj podobne in vas vedno znova navdušijo z ravno prav sladkim, sočnim okusom, omamnim vonjem in čudovito bistro barvo.

Jabolčni sok iz kmetije Karlovček je brez konzervansov in brez dodanega sladkorja. Sok je pasteriziran in stekleničen v 1 L steklenice oziroma 1,5 L, 3 L, 5 L ali 10 L bag in box vrečke, ki so enostavne za uporabo in zagotavljajo daljši rok trajanja soka po tem, ko ga odprete.

V jesenskem času je pri nas mogoče kupiti tudi jabolčni sok v rinfuzi, torej popolnoma svež jabolčni sok, ki ga lahko za večjo obstojnost sami prekuhate, ustekleničite ali ga hranite v inox posodi. Iz tako pridelanega soka lahko pripravite tudi odličen jabolčnik (jabolčno vino) ali jabolčni kis.

Nagrade:
Jabolčni sok

  • Dobrote slovenskih kmetij 2019 – zlato priznanje 3 leta zapovrstjo, zaradi česar smo pridobili naziv Znak kakovosti

Motni jabolčni sok

  • Dobrote slovenskih kmetij 2019 – bronasto priznanje

Mešani sok – breskev + jabolko

Za vas smo na kmetiji Karlovček pripravili tudi mešan sok, ki je sestavljen iz 50% breskove kaše in 50% jabolčnega soka. Tako smo dobili ravno pravo gostoto in odličen okus soka, v katerem se prepletata sladek in sočen okus breskve in svežina jabolka. Sok je 100% naraven, brez dodanih konzervansov, pasteriziran in polnjen v steklenice.


Jabolčni čips

Jabolčni čips je odličen prigrizek poln vitaminov, saj je sestavljen le iz dobro posušenih jabolčnih kolobarčkov različnih sort, največkrat idared, fuji kikuj in zlati delišes, in ne vsebuje konzervansov. S svojo hrustljavostjo in sladkim okusom po jabolkih pa prepriča tudi najmlajše.


Cider

Cider je osvežilna alkoholna pijača narejena na osnovi jabolk. Sestavljen je iz 60% jabolčnika, ki ga pridelamo podobno kot vino, le da so osnova ravno prav zrela jabolka, in 40% jabolčnega soka, ki da našemu ciderju ravno pravo svežino in sladkost. To mešanico smo obogatili z ogljikovim dioksidom, ki napitku doda še več svežine.


Bučno olje

Bučno olje iz kmetije Karlovček je toplo stiskano. Priporočamo ga predvsem za pripravo solat in marinad, primeren pa je tudi za popestritev okusa in videza bučne juhe.
Poleg 100% bučnega olja, imamo v ponudbi tudi solatno olje, ki je sestavljeno iz 70% sončničnega in 30% bučnega olja.


Sončnično olje

Sončnično olje iz Kmetije Karlovček je toplo stiskano, nefiltrirano in brez dodatkov. Ima značilen vonj po sončničnih semenih in ga zato priporočamo za pripravo solat, polivk in marinad.


Jabolčni kis

Jabolčni kis že od nekdaj slovi po svojih zdravilnih učinkih, zato je uživanje priporočljivo tudi kot preventiva pred različnimi boleznimi. Jabolčni kis namreč dokazano krepi imunski sistem, prav tako pa tudi pomaga pri zdravljenju infekcij, vnetemu grlu, priporočljiv je kot naravno zdravilo za premagovanje težav s kožo ter pri številnih drugih nevšečnostih. Zelo priporočljiv je tudi kot naravni napitek za hujšanje oziroma vzdrževanje primerne telesne teže.
Za vas vsako leto pripravimo popolnoma naraven domač jabolčni kis, ki vam bo nemudoma zagotovil blagodejne učinke. Kis pridelujemo brez konzervansov, odlikuje pa ga naravna in sveža aroma, zato se prileže kot prijetna popestritev različnih solat in drugih jedi. Jabolčni kis polnimo v 1 L in 5 L plastenke.

031 622 878